Wat betekent de Keizerin
(l'Imperatrice) Tarot Kaart?

Erin opgaan.


Vraag: Wat is het waar je je altijd een plezier mee kan doen? Wat voedt er jou? Wat is het dat je jezelf toestaat om van te genieten zonder inhouden? Wat is voor jou een groot cadeau? Wat in je leven gaat als gesmeerd en zonder zorgen? Waarin kan je opgaan?

Bevestiging: Dit is waar je jezelf in kan en mag verliezen. Hierin kan je je onbevreesd laten gaan. Hiermee word je verzorgd en vertroeteld. Het voedt jou. Dit loopt heerlijk. Je kan erin opgaan.


De Keizerin


Onze zintuigen geven ons toegang tot alle rijkdom die de Keizerin te bieden heeft. Is het lichaam iets oppervlakkigs? Of staat het ons toe om te genieten van wat de wereld te bieden heeft via tast, smaak, reukzin, zicht en gehoor. Hoe rijkelijk is het om onvoorstelbare dingen te zien, onvoorstelbare dingen te horen, onvoorstelbare dingen te smaken, onvoorstelbare dingen te voelen, onvoorstelbare aroma's te mogen ruiken? Deze rijkdom, deze WEELDE, deze schatten van het lichaam - het beleven van het onvoorstelbare via ons lichaam, dàt is de rijkdom van de Keizerin.


Onweerstaanbaar, rijkelijk, gezond, subliem, magnifiek genot. Dat is waar de Keizerin voor staat. Ze is de personificatie van de natuur, van MOEDER NATUUR, waarvan alles in het materiële (voor sommige mensen ook het enige reëele) is gemaakt. Alle dingen zijn gemaakt van haar, alles komt uit haar en alles is ìn haar. Wie zich afvroeg waarom de aarde soms MOEDER aarde wordt genoemd, bij deze.


De Keizerin is krachtig wànt ze is prachtig. Ze is machtig want ze laat jou genieten van hetgeen jij nodig hebt om jezelf op te krikken. Ze is de schoonheid van de natuur en een natuurlijke schoonheid. Wat is er oppervlakkig aan het in vervoering geraken zonder moeite, vanzelf, simpelweg door het beleven van HET MOMENT, met een prachtig stuk muziek die ze speelt, een heerlijke smaak die ze heeft klaargemaakt, een zijdezachte huid waarmee ze je masseert, een schoonheid die je doet vergeten kritisch te zijn, een parfum die je gedachten stillegt, ... Haar schatten zijn EINDELOOS en ze nodigt je uit ervan te genieten! TAROT DE MARSEILLE

Vruchtbaarheid • Creativiteit • Verleiding • Verlangen • Kracht • Gevoelens • Enthousiasme • Natuurlijk • Elegantie • Overvloed • Oogst • Schoonheid • Uitkomen • AdolescentieDe adelaar is altijd een symbool geweest van nobiliteit in Europa en daarom zien we dit ook terugkomen in de kaart van de Keizerin in de Tarot de Marseille. De kers op de taart was om haar ook nog eens een gouden bol met daarop een kruis vast te laten houden - dit was het absolute toppunt. Met andere woorden: zij is HET! Je kan je simpelweg niet vergissen dat zij the one and only is. Maar dan vraag je je misschien af: de enige echte WAT is ze dan? Welnu, het drinken dat je dorst lest, het eten dat je honger stilt, de muziek die je naar hogere sferen tilt, het genot waar je zo hartstochtelijk naar snakte. Zij is deze rijkdom en niet zomaar een budgetversie ervan maar THE REAL DEAL.


Sensualiteit is de UITNODIGING om deel te nemen aan vruchtbaarheid - is dit nu vruchtbaarheid in zaken, in gezondheid, in liefde, in studie. Vruchtbaar bestaat op vele soorten manieren! Trek je de kaart van de Keizerin? Dan valt er op dit moment iets te vertellen over de vruchtbaarheid van hetgeen ter sprake komt... of in je gedachten aan het ronddwalen was. Het belangrijkste aan de keizerin is de aard van deze vruchtbaarheid. Letterlijk: AARD. Zonder aarde kan je geen zaadje laten bloeien. Dit is wat de Keizerin ook te bieden heeft, een platform om alle ideeën uit te laten komen. 


VISCONTI-SFORZA
Het Visconti-Sforza tarotspel is het eerste bekende kaartspel dat de 22 "trionfi", troefkaarten combineerde met de 52 hoofkaarten: de tarocchi. Beide werden in eerste instantie gebruikt als spel, maar het is pas in deze combinatie van de twee - op vraag van Maria Filippa de Medici - dat het idee van het levenspad in de tarot en het verband van de ziel met de wereld door de kaarten werd beleefd. De beschrijvingen van de trionfi, troefkaarten is daarom in de Visconti-kaarten erg beknopt, maar niet minder effectief.

Voor de Keizerin vinden we het volgende terug: Liefde voor kunst. Vruchtbaarheid. Productiviteit. Trots.RIDER-WAITE:
In de kaarten die Pamela Colman heeft ontworpen vinden we de Keizerin NIET MEER OP EEN TROON, zoals in de andere tarotkaarspellen, maar languit gespreid op een DIVAN- de zetel bij uitstek voor zwangere vrouwen. In de Engelse tarot vinden we vooral de nadruk op zwangerschap en vruchtbaarheid. Ze ligt neer en neemt zoals alle zwangere vrouwen een MOMENT VAN RUST in de pracht van de natuur. Daarom kan de betekenis in de Rider-Waite Tarot er ook op wijzen dat je de natuur zijn gang moet laten gaan - net als tijdens een zwangerschap - en de dingen moet afwachten en laten gebeuren / geboren worden.IN DE PSYCHOLOGIE VAN DE ARCHETYPES VOLGENS CARL JUNG

Terwijl de Hogepriesteres waakte over kennis zo oud als de TIJD ZELF, biedt de Keizerin altijd een nieuwe ervaring, een nieuw leven, een nieuw moment. Ze is de femme inspiratrice, een figuur als de Britse Koningin Elisabeth I die ideeën en mensen samen kon brengen in VRUCHTBARE SAMENWERKING. Een schaduwkant is natuurlijk altijd aanwezig in alle zaken die machtig en krachtig zijn, zo ook zien we dit in de VERWOESTENDE KRACHT van de natuur: tsunami's, aardbevingen, lawines, ... dit zijn allemaal evenzeer 'natuurlijke' gebeurtenissen die komen uit dezelfde bron als de cyclische oogst van granen en fruit.


DE GEBELIN / ALPHONSE LOUIS CONSTANT (LEVI)
De Keizerin staat voor vruchtbaarheid en groei.

De Keizerin is de aardemoeder.

De Keizerin combineert het natuurlijke en het kunstige.

De Keizerin handelt alleen uit passie.

De Keizerin is alle kracht van het vrouwelijke.